Хугацааны хязгаарлалттай хооллолт гэдэг нь хоолны дэглэмийг тогтоосон тогтмол хугацаанд хатуу дэглэм барихыг хэлдэг. Хязгаарлагдмал хооллолтын хувьд хамгийн оновчтой хооллох цаг нь тодорхойгүй хэвээр байна. Нэгэн судалгаагаар 16 цаг мацаг барих + 8 цаг идэх цонх, ялангуяа өдөр бүр 17:00 цагаас хойш мацаг барих нь жингээ хасахад тусалдаг төдийгүй дотоод эрхтний болон арьсан доорх өөх тосыг багасгаж, цусан дахь сахрын хэмжээг бууруулдаг болохыг харуулж байна.
Энэхүү судалгаа нь таргалалттай, эсвэл илүүдэл жинтэй 197 хүнийг хамарсан гурван сарын олон төвт, санамсаргүй, хяналттай туршилт байв. Соронзон резонансын дүрслэлийг дотоод эрхтний өөх, арьсан доорх өөхний эдэд гарсан өөрчлөлтийг судлахад ашигласан. Судалгааг зөвхөн Газар дундын тэнгисийн уламжлалт хоолны дэглэм, өглөөний цагийг хязгаарласан хоолны дэглэм (өглөө 9:00-17:00 цагийн хооронд идэх), оройн цагаар хязгаарлагдмал хоолны дэглэм (14:00 цагаас 22:00 цагийн хооронд идэх) ба өөрөө сонгосон цаг хугацааны хязгаарлалттай хоолны дэглэм (өөрөө сонгосон 8 цагийн цонхонд хооллох) гэж дөрвөн хоолны дэглэмд хуваажээ.
Үр дүн нь идэх цонхноос үл хамааран Газар дундын тэнгисийн энгийн хоолны дэглэмтэй харьцуулахад дотоод эрхтний өөхний хэмжээ мэдэгдэхүйц буураагүй болохыг харуулсан. Ердийн энгийн Газар дундын тэнгисийн хоолны дэглэмтэй харьцуулахад 17:00 цагаас хойш хоол идэхээс татгалзсан хүмүүсийн арьсан доорх өөхний эд эсийн хэмжээ их хэмжээгээр багассан байна. Жингийн тухайд Газар дундын тэнгисийн хоолны дэглэмтэй харьцуулахад бусад гурван цагийн хязгаарлалттай хоолны дэглэм нь бүгд 2.9, 2.4, 3.1 кг жин хасахад хүргэсэн ба гурван цагийн хязгаарлалттай хоолны дэглэмийн хооронд мэдэгдэхүйц ялгаа байхгүй байна.
Цаашдын шинжилгээгээр өглөөний хоолны дэглэмийг бусад гурван бүлэгтэй харьцуулахад өглөөний хоолны дэглэмийг дагаж мөрдсөн бүлгийн хүмүүсийн цусан дахь сахрын хэмжээ багасаж, нэг шөнийн дотор цусан дахь сахрын хэмжээ мэдэгдэхүйц буурсан байна.































































